Виконані проектні роботи, постачання обладнання, монтажні роботи, пуско-налагоджувальні роботи системи вентиляції, опалення та кондиціювання для фітнес клубу, ресторану і коворкінгу Смартесс (Smartass) в Києві…
29 Листопада, 2019
Smartass
Виконані проектні роботи, постачання обладнання, монтажні роботи, пуско-налагоджувальні роботи системи вентиляції, опалення та кондиціювання для фітнес клубу, ресторану і коворкінгу Смартесс (Smartass) в Києві, вул. Жилянська 41А.
Основною системою кондиціонування і вентиляції є VRV (повітряний тепловий насос) Hitachi. Зовнішні блоки працюють з внутрішніми блоками канального типу з підключеними воздуховодами для рівномірного розподілу тепла / холоду і мінімального рівня шуму.
Для спортивних залів встановлена припливно-витяжна установка Aerostar з роторним високоефективним рекуператором. Для ресторану встановлена припливно-витяжна установка з герметичним пластинчастим рекуператором і вентиляторами Ruck. Завдяки такому рішенню все зайве тепло зонтів кухні взимку йде на утилізацію, для підігріву припливного повітря. Догрів повітря взимку і доохолодження влітку в ПВ системах відбувається за рахунок встановленого фреонового конденсатора / випарника, до якого підключені теплові насоси Hitachi.
Управління всією системою ОВіК інтегровано в систему диспетчеризації «Розумний будинок» всієї будівлі, що дозволяє оперативно, автоматизовано управляти кліматом всього фітнес центру.
Завдяки таким інженерним рішенням пікове споживання на всі системи ОВіК 4-х поверхового фітнес клубу, ресторану та коворкінгу Смартесс (Smartass) становить не більше 35 кВт.
Офісні приміщення, Ресторани та кафе, Фітнес центри та спортивні комплекси
Київ, вул. Жилянська 41А
Для ресторану, лаунж-бару і караоке Dellini (Делліні) компанія Термал кілька років виконує технічне обслуговування систем ОВіК, ремонти та модернізацію. Було реалізовано кілька нових проектів.
14 Жовтня, 2019
Dellini
Для ресторану, лаунж-бару і караоке Dellini (Делліні) компанія Термал кілька років виконує технічне обслуговування систем ОВіК, ремонти та модернізацію. Було реалізовано кілька нових проектів:
Для тераси і кальян-залу була виконана система вентиляції з рекуперацією і вентилятора Ruck. Встановлено касетний побутовий кондиціонер / тепловий насос Neoclima, як основне джерело тепла.
Для нового 2-х поверхового караоке залу встановлено дві припливно-витяжних установки з супер ефективними рекуператорами HRZ (повернення тепла до 93%), тихими та ефективними вентиляторами Ruck, розумною системою автоматики.
Такі рішення допомогли повністю забезпечити якісну вентиляцію, опалення при цьому заощадивши значні кошти на експлуатацію системи.
Київ, вул. Ревуцького, 2
У пабі – ресторані MOKRI VUSA (Мокрі Вуса) в Києві, бульвар Тараса Шевченка, 2 реалізована сучасна система ОВіК з прицілом на максимальну енергоефективність…
26 Вересня, 2019
ПАБ Мокрі Вуса
У пабі - ресторані MOKRI VUSA (Мокрі Вуса) в Києві, бульвар Тараса Шевченка, 2 реалізована сучасна система ОВіК з прицілом на максимальну енергоефективність. У приміщенні обмежено використання електроенергії, тому інженери боролися за кожен кВт.
Максимальна рекуперация у всіх можливих місцях: на кухні припливно-витяжні установки з герметичними пластинчастими рекуператороми, які утилізують до 60% тепла. У залі ресторану припливно витяжна установка з високоефективним рекуператором HRZ з поверненням тепла до 93%. Вентилятори тільки максимально економічні фірми Ruck з регуляторами обертів.
Для системи опалення та кондиціонування встановлена ВРВ система Haier MRV4, яка не тільки охолоджує приміщення влітку, а й опалює взимку з максимальною ефективністю.
Завдання виконано - система вже понад рік працює точно, стабільно, економічно як швейцарський годинник.
Київ, бульвар Тараса Шевченка, 2
Виконана проектна частина, постачання обладнання, монтаж, пусконалагоджувальні роботи системи вентиляції, кондиціонування і повітряного опалення на базі теплових насосів…
17 Серпня, 2018
Bootlegger
Виконані проектні роботи, постачання обладнання, монтаж, пуско-налагоджувальні роботи системи вентиляції, кондиціонування та повітряного опалення на базі теплових насосів Haier. Встановлено енергоефективна вентиляція кухні і залу ресторану з пластинчастими рекуператором тепла і вентиляторами Ruck. Розумна система автоматики якісно та точно регулює всі параметри клімату в приміщенні.
Окремо була реалізована система вентиляції і повітряного опалення закритої тераси. Вентиляційне обладнання заховано в підлозі тераси, а тепле і свіже повітря подається з вентиляційних решіток, вмонтованих в підлогу. Застосовані установки з полістироловий рекуператорами тепла фірми Roda.
м. Київ
Енергоефективна система ОВіК кафе-пекарні з мінімальним споживанням електроенергії як взимку, в режимі опалення та вентиляції, так і влітку в режимі кондиціонування.
9 Серпня, 2018
Baker Brothers
Реалізована енергоефективна система ОВіК кафе-пекарні з мінімальним споживанням електроенергії як взимку, в режимі опалення та вентиляції, так і влітку в режимі кондиціонування торгового залу і міні цеху пекарні.
Були прийняті такі технічні рішення:
1. Повітряний тепловий насос / кондиціонер Hitachi. При споживанні 4 кВт електроенергії він здатний генерувати до 20 кВт тепла. Холод / тепло розподіляється по засобам встановлених настінних і касетних внутрішніх блоків.
2. Високоефективні припливно-витяжні вентиляційні установки з новими рекуператорами, які повертають до 80% тепла і до 50% холоду назад в зали. Взимку все тепло печей йде на утилізацію - підігрів припливного повітря загальнообмінної вентиляції. Застосовані самі тихі і економічні вентилятори, встановлені шумоглушники, віброгасники, шумоподавляюча ізоляція.
Київська обл., м. Ірпінь
Для багатьох відвідувачів одним з найважливіших елементів будь-якого закладу громадського харчування є не стільки кухня як сама атмосфера, яка змушує повертатися туди знову і знову. Для її створення в першу чергу потрібен хороший дизайн-проект і грамотна система опалення, вентиляції та кондиціонування (ОВіК).
Ресторани, кафе, кальянні з точки зору будівництва універсальні. Кожна така будівля ділиться на кілька зон різного призначення. Кожна з них відрізняється вимогами по встановленню інженерних систем.
Наша компанія розробляє енергоефективні рішення, перевірені часом. Ми можемо запропонувати Замовнику розробку проекту з подальшим монтажем та сервісним обслуговуванням.
Кожен її елемент повинен доповнювати один одного.
Приклад компонування припливно-витяжної установки:
Для системи кондиціонування ми пропонуємо найменш енерговитратний варіант з VRF-системою. Якщо не потрібно опалення і достатньо місця для встановлення декількох зовнішніх блоків, можна вибрати спліт або мульти спліт-систему.
З усіх типів доводчиків рекомендується зупиниться у виборі на кондиціонерах прихованого монтажу: канальних і касетних блоках. Вони забезпечать рівномірний розподіл повітря в приміщенні. При використанні настінних кондиціонерів в залі будуть окремі «зони» з прямим потоком холодного повітря.
До основних проблем в закладах громадського харчування відносяться:
Система ОВіК покликана позбутися їх і надати комфортне перебування і робочу обстановку для співробітників.
До початку проектування Замовник повинен підготувати технічне завдання. Воно повинно включати такі основні параметри і вимоги:
Система ОВіК підбирається з урахуванням забезпечення людей свіжим чистимо повітрям при повному завантаженні кафе. Крім того, система повинна видаляти зайве тепло і вологу від обладнання, а також інші шкідливі пари і гази, забезпечувати комфортну температуру в різні пори року.
При розробці проекту враховуються особливості кожного типу приміщень. Розглянемо кожен окремо.
Витрата повітря для обіднього залу розраховується за кількістю посадкових місць і персоналу. На 1 відвідувача потрібно подавати 40 м3/год, а на 1 співробітника – 60 м3/год. Якщо передбачена ігрова, то для 1 дитини необхідно 20 м3/год повітря.
Припливні решітки рекомендується встановлювати біля вікон і зовнішніх стін. Там же розміщувати і кондиціонери.
Одне з головних завдань полягає в тому, щоб уникнути прямого потрапляння повітря на людину. Тому розстановка повітропроводів і решіток в першу чергу узгоджується з дизайн проектом, при цьому враховується розстановка посадочних місць.
Обсяг припливного повітря в залах повинен перевищувати обсяг витяжного.
При наявності залу для курців встановлюється окрема система. У приміщенні передбачають розрідження повітря: витяжку роблять більшу ніж приплив. Дим не повинен залишати зал. На кожну людину приймається 100 м3/год або береться 10 крат від об’єму приміщення.
У кухні так само, як і в залі курящих передбачається розрідження повітря. За встановленими нормами в цеху дозволяється подавати 40% припливного повітря від загальної кількості повітря, що видаляється. Решта 60% будуть перетікати в кухню природним шляхом, наприклад, можна зробити решітку в дверях між кухнею і залом.
Технічне обладнання з великими тепло- і вологонадлишками оснащується місцевими відсмоктувачами. Для припливу використовується стандартна схема з повітроводами і гратами, для видалення – витяжні або припливно-витяжні парасолі з жировловлювачами і знімними піддонами, які можна мити.
В останньому варіанті конструкція дозволяє не тільки забирати забруднене повітря над обладнанням, а й подавати приплив прямо в робочу зону. Для цього підключають припливний патрубок прямо до парасолі. Витяжний вентилятор вибирають кухонного типу.
Для гарячого і кондитерського цехів повітрообмін розраховується для асиміляції тепло- і вологонадлишків. Дані беруться з характеристик обладнання. В середньому виходить на 1 кВт електропостачання 100 м3/год.
Для інших технічних приміщень витрати розраховуються по кратам. Наприклад, холодний і обробний цехи – 3 крата на приплив і 4 на витяжку, для мийки – 4 і 6 відповідно.
Для адміністративних та інших приміщень потрібні менші системи. Для кабінету бухгалтера приймають 60 м3/год на 1 людину, для кімнати персоналу – 20 м3/год, для гардероба з душовою – 5 крат. В санвузлах окремо встановлюють витяжні вентилятори. На кожен унітаз припадає 50 м3/год витяжного повітря. Приплив надходить із суміжних приміщень через прорізи в дверях.
Холодильні камери не вентилюються. Для них передбачається окрема система холодопостачання.
Рециркуляція (змішування) повітря в приміщеннях різного типу призначення суворо заборонена.
Систему кондиціонування розраховують з асиміляції теплонадходжень від людей, сонячної радіації, освітлення, обладнання та вентиляційного повітря. Обладнання для опалення підбирають виходячи з тепловтрат через огороджувальні конструкції і вікна.
Кондиціювання передбачається в приміщеннях, де перебувають люди. Сюди відносяться обідні зали і цехи, де зосереджено основне теплове обладнання.
На перший погляд може здатися, що для кухні не потрібен «холод», адже там працюють витяжні парасолі. Але наскільки би добре не була прорахована система вентиляції, вона не зможе повністю замінити холодопостачання. У літній період температура на кухні може піднятися вище + 30 °С. Щоб забезпечити працюючим нормальні умови праці, необхідно встановити кондиціонер.